vul je zoekterm in en druk op enter om te zoeken

Hieronder vind je tips

  • die je helpen om gedachten aan zelfmoord te bespreken en onder controle te houden,
  • die professionele hulp kunnen aanvullen, die misschien niet genoeg zijn, maar je wel ondersteunen.

NokNok

NokNok helpt jongeren om hun veerkracht (kunnen omgaan met stress en problemen) en psychisch welzijn te verbeteren. Op de website www.noknok.be vind je veel informatie en opdrachten die je kind kunnen helpen om zich beter te voelen.

Safety plan

Een safetyplan kan je kind helpen bij een crisis. Dan is het immers moeilijk om helder na te denken en te weten wat je moet doen. Een safetyplan maak je zelf. Er staat in

  • hoe je kind kan herkennen dat er een crisis aankomt,
  • wat hem rustig kan maken,
  • wie hij kan contacteren voor afleiding of hulp.

Je kan het safety plan online invullen, downloaden of via de BackUp gebruiken.

BackUp

BackUp is een smartphone applicatie die houvast wil bieden bij zelfmoordgedachten en tools aanreikt om een suïcidale crisis te overbruggen of een volgende crisis te voorkomen. Je kan als ouder helpen bij het invullen van de verschillende stappen van de app of de app samen gebruiken door hem beiden te installeren en elkaar toe te voegen onder 'Mijn BackUps'.

On Track Again

On Track Again is een applicatie (app) voor smartphone die jongeren helpt na een poging tot zelfmoord. De tips helpen jongeren tot rust te komen, hulp in te schakelen indien nodig en een eigen veiligheidsplan te maken. 

Think Life

Think Life is een gratis, anonieme en online zelfhulpcursus voor iedereen die aan zelfmoord denkt. Via internet zet je stappen op je eigen tempo. De cursus is gemaakt voor volwassenen, maar iets oudere jongeren kunnen hem ook gebruiken.

Zelfmoordlijn 1813

Jij én je kind kunnen op verschillende manieren contact opnemen met de Zelfmoordlijn. De Zelfmoordlijn is gratis en anoniem. Je kan

  • bellen (24 uur per dag en 7 dagen per week, op het nummer 1813),
  • chatten (van 18u30 tot 22u),
  • e-mailen.


Sluiten